Recept

Bramborové lokše s mákem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 10698
Kategorie: Brambory

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
100 g Cukr moučkový
100 g Mák mletý
50 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Povidla švestková
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 516kJ
41% Sacharidy 146 g
30% Tuky 22 g
25% Sodík 503 mg
33% Bílkoviny 19 g

Bramborové lokše s mákem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.

2

Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).

3

Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept