Bramborová Harula - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová Harula
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10699 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Majoránka |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová Harula postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme sůl, pepř, nastrouhaný česnek, majoránku, vejce, smetanu a mouku. Vše dobře zamícháme. |
2 | Plech vymažeme sádlem, rozetřeme na něj připravené těsto a v troubě upečeme dorůžova. |