Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10700

Ingredience

1500 g Brambory
1 špetka Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
300 g Uzené maso vařené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 674kJ
18% Sacharidy 66 g
77% Tuky 58 g
14% Sodík 288 mg
35% Bílkoviny 20 g

Gemerské knedlíky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.

2

Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.

3

Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.

4

Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept