Jednoduchý recept

Solnohradské halušky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10702

Ingredience

60 g Cukr moučkový
1 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 61 mg
13% Bílkoviny 7 g

Solnohradské halušky postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj moučkový cukr, vmícháme žloutky a mouku a vše zlehka promícháme.

2

Menší plech vymažeme máslem, nalijeme na něj mléko a necháme roztéci po plechu. Přilijeme připravené sněhové těsto a rovnoměrně je na plechu rozetřeme. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.

3

Z upečeného těsta vykrajujeme lžičkou halušky. Podáváme je polité ovocnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept