Míchaná jablková žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná jablková žemlovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10703 |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy lískové pražené |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 310,7mg |
Draslík | 395,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Ořechy lískové pražené, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná jablková žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát. |
2 | Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme. |
4 | Upečenou žemlovku pocukrujeme. |