Nákyp ze strouhanky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp ze strouhanky s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10704 |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
6 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 424,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 304,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp ze strouhanky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. |
2 | Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě. |
3 | V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme. |
Poznámka
Upečený nákyp pocukrujeme.