Vinný nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10706 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 312,7mg |
Draslík | 170,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 353,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinný nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme. |
3 | Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem. |
Poznámka
Hotový nákyp můžeme mírně pocukrovat.