Jednoduchý recept

Mrkvový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10707

Ingredience

120 g Cukr moučkový
80 g Mandle mleté
20 g Máslo čerstvé
130 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Rum
4 polévková lžíce Sirup Monin - malinový
60 g Strouhanka
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
12% Sacharidy 44 g
128% Tuky 96 g
9% Sodík 188 mg
23% Bílkoviny 13 g

Mrkvový nákyp postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem utřeme a za stálého míchání přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Dále přidáme mleté mandle, strouhanku, rum a vše zlehka promícháme.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej přimícháme ke žloutkům.

3

Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní těsto, formu vložíme do pekáče s vodou a v mírně vyhřáté troubě nákyp upečeme.

4

Upečený nákyp polijeme ovocným sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept