Sýrové ražniči se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové ražniči se salámem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1071 |
Ingredience
400 g | Cibule |
150 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Salám jemný |
300 g | Strouhanka |
600 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 190,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 84,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Salám jemný, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové ražniči se salámem postup přípravy receptu:
1 | Salám a sýr nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na plátky a střídavě napichujeme na špejli. |
2 | Ražniči obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
3 | Jednotlivé porce usmažíme po obou stranách v horkém tuku do zlatavé barvy. |