Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10711

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,3 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
7% Sacharidy 25 g
18% Tuky 14 g
2% Sodík 34 mg
8% Bílkoviny 4 g

Ruské věnečky postup přípravy receptu:

1

Mouku s práškem do pečiva, solí a skořicí prosijeme na vál.

2

Cukr, vejce a máslo umícháme, rozředíme mlékem a po trošce přidáváme do mouky. Vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.

3

Těsto rozválíme na 1/2cm silný plát a kulatou formičkou vykrajujeme věnečky. Smažíme je v rozpáleném sádle.

4

Usmažené věnečky pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept