Jednoduchý recept

Smažené bavorské koláčky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10714

Ingredience

70 g Cukr moučkový
30 g Droždí
3 dl Mléko polotučné
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
14% Sacharidy 49 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 145 mg
17% Bílkoviny 10 g

Smažené bavorské koláčky postup přípravy receptu:

1

Do mouky smíchané se solí rozdrobíme máslo a přidáme žloutky, vejce, cukr a droždí rozmíchané v mléce. Vypracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme plát asi 1/2cm silný a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky, které necháme dobře vykynout. Doprostřed každého koláčku uděláme důlek.

3

Koláčky smažíme na rozpáleném sádle otočené důlkem dolů.

Poznámka

Ještě teplé koláčky posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept