Smažená Niva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená Niva
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1073 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
600 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 185,1mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 500,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sýr Niva (Rokfór), Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená Niva postup přípravy receptu:
1 | Sýr zbavený obalu nakrájíme na plátky. |
2 | Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec s mlékem, prosáté mouky a na drobné nudličky nakrájené slaniny. |
3 | Obalený sýr ponoříme do těstíčka a v horkém tuku jej usmažíme do zlatavé barvy. |
4 | Nakonec smažený sýr potřeme rozpuštěným máslem. |
5 | Ihned podáváme. |
Smaženou nivu jsem nikdy nezkoušela, a proto mě tento recept zaujal. Některé kousky mi při smažení vytekly, ale to byly spíš ty menší. Jinak se recept podařil a chutnal nám. Proto uděluji pět hvězdiček a určitě ho doporučuji.