Jednoduchý recept

Karamelová zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10732

Ingredience

150 g Cukr krupice
2,5 dl Mléko plnotučné
20 g Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 035kJ
12% Sacharidy 45 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 11 mg
8% Bílkoviny 4 g

Karamelová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Cukr upálíme na karamel, zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud se nerozpustí.

2

V mléce rozmícháme žloutky a Solamyl a nalijeme do vařícího karamelu. Mícháme do zhoustnutí.

3

Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.

4

Zmrzlinu můžeme také zmrazit v ledničce v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept