Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10735
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

0,5 ks Citrony
210 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
50 g Hrozinky
300 g Jablka
50 g Mandle
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
22% Sacharidy 80 g
30% Tuky 23 g
0% Sodík 5 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablkový salám postup přípravy receptu:

1

Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.

2

Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.

3

Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.

4

Salám nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept