Jablkový salám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salám
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10735 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
210 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
50 g | Hrozinky |
300 g | Jablka |
50 g | Mandle |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 392,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Hrozinky, Jablka, Mandle, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablkový salám postup přípravy receptu:
1 | Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši. |
2 | Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy. |
3 | Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout. |
4 | Salám nakrájíme na plátky a podáváme. |