Recept

Halušky s uzeným masem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10740
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

70 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
500 g Nudle široké
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok uzený
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 591kJ
28% Sacharidy 103 g
48% Tuky 36 g
57% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Halušky s uzeným masem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Krátké široké nudle (nebo flíčky) uvaříme v osolené vodě a scedíme.

2

Máslo utřeme se 2 žloutky, přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájené maso, nudle a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 2 bílků.

3

Pečeme ve vymaštěné a vysypané nákypové formě asi 30 minut.

4

Když se začnou halušky péci, zalijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept