Halušky s uzeným masem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky s uzeným masem a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10740 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
500 g | Nudle široké |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok uzený |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 317,0mg |
Draslík | 309,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Nudle široké, Smetana 12% (konzumní), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky s uzeným masem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Krátké široké nudle (nebo flíčky) uvaříme v osolené vodě a scedíme. |
2 | Máslo utřeme se 2 žloutky, přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájené maso, nudle a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 2 bílků. |
3 | Pečeme ve vymaštěné a vysypané nákypové formě asi 30 minut. |
4 | Když se začnou halušky péci, zalijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci. |