Květák zapečený se sýrem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený se sýrem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10744 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 656,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený se sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky. |
2 | Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem. |
3 | Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |