Jednoduchý recept

Květák smažený v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10745
Kategorie: Zelenina

Ingredience

700 g Květák
1 dl Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
9% Sacharidy 32 g
56% Tuky 42 g
15% Sodík 307 mg
20% Bílkoviny 11 g

Květák smažený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej, necháme okapat a rozdělíme na větší růžičky.

2

Žloutky rozšleháme s mlékem, moukou, solí a kořením. Vmícháme lžíci oleje a pevný sníh z bílků. Ve vzniklém těstíčku namáčíme růžičky květáku, vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách dorůžova.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept