Jednoduchý recept

Květák dušený po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10746

Ingredience

800 g Květák
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
4% Sacharidy 13 g
29% Tuky 22 g
6% Sodík 121 mg
26% Bílkoviny 15 g

Květák dušený po italsku postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozdělíme na růžičky, opláchneme a osušíme.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a osmahneme. Vmícháme připravený květák a podusíme 1/2 minuty. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až květák změkne.

3

Měkký květák upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept