Kapustové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové krokety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10747 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salám jemný |
200 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 715,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Olej stolní, Salám jemný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové krokety postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Kapustu vyjmeme, ocedíme, dobře vymačkáme a umeleme (nebo jemně nakrájíme). |
2 | Uzeninu nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kapustě spolu s vejcem, 3 lžícemi mouky, utřeným česnekem, strouhankou (120g), pepřem a solí. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta vytvarujeme 8 válečků. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Krokety smažíme na rozehřátém oleji po všech stranách. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Můžeme použít jakoukoli uzeninu.