Kapustový mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový mozeček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10749 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 503,7mg |
Draslík | 992,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový mozeček postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme ji, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. |
2 | Na rozehřátém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme kmín, kapustu a dobře prohřejeme. |
3 | Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, opepříme a mícháme, až se vejce srazí. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |