Hrášek s opečenou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s opečenou šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10750 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Hrášek |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 244,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek s opečenou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Hrášek vsypeme do malého množství osolené vody a uvaříme doměkka. Ocedíme jej, necháme okapat, omastíme máslem a mírně osladíme. |
2 | Plátky šunky lehce opečeme po obou stranách na oleji, přeložíme na talíře a pokryjeme hráškem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Dobrá obědová varianta receptu na hrášek. Hrášek s opečenou šunkou je snadným receptem, který zvládnete i vy a určitě vám bude chutnat jako mě a mojí rodině.