Hrášek dušený s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dušený s vepřovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hrášek |
100 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk |
200 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 49,8mg |
Draslík | 539,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Pažitka, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek dušený s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.