Fazolky zapečené s ementálem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky zapečené s ementálem a smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10752 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 424,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky zapečené s ementálem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolové lusky vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat. |
2 | Připravené fazolky urovnáme v nižší vrstvě do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krátce je prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou. Necháme ještě dopéci. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |