Recept

Fazolky zapečené s ementálem a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 10752
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Fazolové lusky zelené
20 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
5% Sacharidy 18 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 222 mg
28% Bílkoviny 16 g

Fazolky zapečené s ementálem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolové lusky vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme okapat.

2

Připravené fazolky urovnáme v nižší vrstvě do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krátce je prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou. Necháme ještě dopéci.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept