Recept

Fazolkový nákyp s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10753

Ingredience

600 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Sůl
20 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
150 g Vepřový bok uzený
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
42% Sodík 849 mg
28% Bílkoviny 16 g

Fazolkový nákyp s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné fazolky překrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Ocedíme je a necháme okapat.

2

Do vymaštěného pekáčku dáváme střídavě vrstvu fazolek a jemně nakrájeného uzeného masa. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.

3

Nákyp prohřejeme v rozehřáté troubě a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapečeme asi 20 minut.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept