Fazolkový nákyp s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový nákyp s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový bok uzený |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 293,7mg |
Draslík | 603,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový nákyp s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolky překrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Ocedíme je a necháme okapat. |
2 | Do vymaštěného pekáčku dáváme střídavě vrstvu fazolek a jemně nakrájeného uzeného masa. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. |
3 | Nákyp prohřejeme v rozehřáté troubě a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapečeme asi 20 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |