Jednoduchý recept

Lilky plněné houbami a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10755
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
4 ks Lilek
4 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 27 g
4% Sodík 73 mg
13% Bílkoviny 8 g

Lilky plněné houbami a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme.

3

Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků.

4

Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept