Lilky plněné houbami a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné houbami a uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10755 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
4 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 882,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 401,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné houbami a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Žemli nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v poloviční dávce oleje, přidáme nakrájené houby, rajčata a krátce podusíme. |
3 | Do směsi vmícháme vymačkanou, rozmělněnou žemli, nasekané uzené maso a vnitřky lilků. Okořeníme a naplníme do lilků. |
4 | Naplněné lilky pokapeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.