Vejce ve skle s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce ve skle s křenem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10758 |
Ingredience
1 ks | Křen |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
0% Sacharidy 1 g
40% Tuky 30 g
22% Sodík 448 mg
39% Bílkoviny 22 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 754,0mg |
Draslík | 234,4mg |
Vláknina | 16,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce ve skle s křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 5 minut. Vyjmeme je, přelijeme studenou vodou a oloupeme. |
2 | Vejce dáme do čtyř skleněných misek, osolíme je, omastíme rozehřátým máslem a hustě posypeme nastrouhaným křenem. |
3 | Podáváme s chlebem. |