Jednoduchý recept

Vařený květák s máslem a strouhankou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařený květák s máslem a strouhankou 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1076
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1200 g Květák
250 g Máslo čerstvé
150 g Strouhanka
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
4% Sacharidy 14 g
29% Tuky 21 g
46% Sodík 917 mg
6% Bílkoviny 4 g
Vařený květák s máslem a strouhankou

Vařený květák s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:

1

Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka.

2

Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou.

3

Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařený květák s máslem a strouhankou
Vařený květák s máslem a strouhankou je dietnější variantou pokrmu. Je lehký a vyvážený a i když obsahuje máslo, můžete si na něm pochutnat bez větších výčitek svědomí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept