Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10760

Ingredience

1 kávová lžička Kari koření
2 dl Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
400 g Rýže dušená
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 851kJ
10% Sacharidy 35 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 361 mg
36% Bílkoviny 21 g

Vejce v omáčce kari postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme.

3

Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept