Vejce v omáčce kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v omáčce kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10760 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Rýže dušená |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 517,7mg |
Draslík | 169,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v omáčce kari postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme kari koření, zpěníme, zalijeme mlékem a trochou vody a rozšleháme. Vše povaříme v hladkou omáčku. Osolíme ji, okořeníme Vegetou a přilijeme smetanu. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme. |
3 | Z dušené rýže okořeněné špetkou kari uděláme na každý talíř kopeček, poklademe jej půlkami vajec a přelijeme omáčkou. |