Hříbky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10763 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
4 polévková lžíce | Kečup |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 513,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 3 lžícemi vody, vínem, osolíme a dusíme. |
2 | Během dušení přidáme kečup, worcester a pepř. |
3 | Podáváme k masu nebo jako pomazánku na toasty. |
Poznámka
Použijeme tvrdé, zdravé houby, nejlépe hřiby.