Recept

Hříbkový salát s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10766
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
400 g Hříbky čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
9% Sacharidy 32 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 88 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hříbkový salát s vínem postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.

2

Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem.

3

Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept