Kuřecí maso na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na hříbkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hříbky čerstvé |
3 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 539,0mg |
Vláknina | 497,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a za stálého míchání zprudka opečeme na pánvi na oleji. Zaprášíme moukou a osmahneme. |
3 | Vše zalijeme smetanou, přidáme kečup, hříbky, sůl a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |