Květákový řízek pečený (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový řízek pečený (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1077 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 226,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový řízek pečený (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno. |
2 | Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem. |
3 | Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme. |
4 | Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě. |
5 | Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla. |