Pstruh po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh po mlynářsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 294,7mg |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 736,3mg |
Vláknina | 202,0mg |
Vitamín A | 114,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách. |
2 | Opečené pstruhy vyjmeme, do másla přidáme citronovou šťávu, jemně nasekanou petrželku a za stálého míchání dobře prohřejeme. |
3 | Vzniklou šťávou přelijeme pstruhy na talířích. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.
Nejjednodušší úprava ryb je ta nejlepší, protože krásně vynikne skvělá chuť rybího masa. Pstruha po mlynářsku máme moc rádi. Hodnotím velmi kladně