Kapr dušený na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Houby čerstvé |
600 g | Kapr obecný |
4 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 676,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a vyjmeme. |
2 | Na sádle od opékání osmahneme houby nakrájené na plátky, přidáme porce ryby, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami. |