Lečo s vejci sezonní (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo s vejci sezonní (minutka)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1078 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Cibule |
1200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
600 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 268,1mg |
Draslík | 436,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo s vejci sezonní (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. |
2 | Přidáme omyté a očištěné paprikové lusky nakrájené na nudličky, mírně osolíme a částečně podusíme. |
3 | Přidáme omytá a na kousky nakrájená rajčata, pepř a za občasného promíchání podusíme téměř na tuk. |
4 | Vejce promícháme a vlijeme do zeleniny. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne. |
5 | Ihned podáváme. |