Vepřové kotlety po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po myslivecku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Houby čerstvé |
4 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 594,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na plátky nakrájené houby dusíme v malém množství osolené vody. |
2 | Z omytých kotlet odsekneme kosti, kotlety naklepeme, okraje nařízneme a maso po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. |
3 | Měkké kotlety přendáme na talíře, na pánev přidáme kečup, víno, koření, okapané houby a krátce povaříme. |
4 | Kotlety osolíme a přelijeme šťávou. |
Poznámka
Kotlety můžeme před přípravou posypat špetkou chilli koření nebo pálivé papriky.