Lyonské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonské roštěnky
Lyonské roštěnky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10787 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 142,1mg |
Draslík | 611,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet. |
2 | Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme. |
3 | Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je. |
4 | Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou je zeleninový salát. |