Jednoduchý recept

Vepřové řízky na houbách

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové řízky na houbách 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10788
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 25 g
13% Sodík 263 mg
39% Bílkoviny 22 g
Vepřové řízky na houbách

Vepřové řízky na houbách postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Maso opečeme po obou stranách na polovině sádla rozehřátého v tlakovém hrnci. Podlijeme 1,5dl vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

2

Na zbylém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky, sůl, kmín, osmažíme je a přidáme k masu. Vše dusíme ještě 5 minut, až maso i houby změknou.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží nebo s krupicovými noky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřové řízky na houbách
Pro milovníky hub další skvělý recept, který připravíte rychle. Houby rostou, takže vyrazte do lesa a rozhlédněte se. My jsme jich našli obrovské množství kousek od Chebu. Vynikající pochutnáníčko. Vepřové řízky na houbách jsou perfektní variantou oběda či večeře nejen ve všední den, ale i třeba při přípravě pokrmu pro návštěvu. Určitě se jí zavděčíte.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept