Studená rybízová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rybízová polévka
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10789 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
400 g | Rybíz červený |
2 kávová lžička | Solamyl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 275,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rybízová polévka postup přípravy receptu:
1 | Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme do zbylé vody a přimícháme cukr. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. |
2 | Rozvar odstavíme z ohně, vmícháme očištěný rybíz a dobře vychladíme. |
3 | Podáváme s piškoty. |