Lečo s vejci zimní (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo s vejci zimní (minutka)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1079 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
900 g | Lečo sterilované |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
120 g | Tuk |
600 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 935kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 18 g
34% Sodík 689 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 265,2mg |
Draslík | 293,2mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo s vejci zimní (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Sterilované lečo scedíme, prohřejeme na tuku, mírně osolíme a opepříme. |
2 | Vejce rozmícháme a vlijeme do horké zeleniny. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne. |
3 | Ihned podáváme. |