Žemličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10793 |
Ingredience
4 ks | Cukr kostkový |
40 g | Droždí |
90 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 151,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemličky postup přípravy receptu:
1 | Mouku se solí prosijeme, přilijeme vlažné máslo a v troše mléka vykynuté droždí s cukrem. Dolijeme zbylé mléko a vypracujeme hladké, lesklé těsto. |
2 | Z těsta ihned tvarujeme malé kuličky. Položíme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |