Jahody v čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody v čokoládě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10799 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Jahody zahradní |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 362,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody v čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu s máslem rozpustíme a mícháme do vychladnutí. |
2 | Jahody zbavené stopek omyjeme, namočíme do čokolády a necháme zaschnout. |
3 | Podáváme s ušlehanou, oslazenou smetanou. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné ovoce, např. banány nebo pomeranče.