Jablková kaše s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková kaše s krupicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
400 g | Jablka |
40 g | Krupice dětská |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Skořice mletá |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 108,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková kaše s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná, na kostky nakrájená jablka podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. |
2 | Potom přidáme cukr, skořici, citronovou kůru a krupici. Vše dusíme, dokud krupice nerozpuká. |
3 | Hotovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. |