Pěna z lesních jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z lesních jahod
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10806 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
200 g | Jahody lesní |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 859kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 34 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,6mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z lesních jahod postup přípravy receptu:
1 | Omyté lesní jahody prolisujeme. Přidáme moučkový cukr, bílky, citronovou šťávu a vše šleháme metlou, dokud pěna nezhoustne. |
2 | Hotovou pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme jahodami. |
3 | Podáváme vychlazené. |