Jablka v červeném víně se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v červeném víně se šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10812 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
1000 g | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 457,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v červeném víně se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájená jablka, opečeme je, posypeme skořicí, cukrem a polijeme vínem. Dusíme doměkka. |
3 | Vychladlá jablka upravíme na mísu a ozdobíme šlehačkou, nasekanými ořechy a hoblinkami čokolády. |