Fazolové lusky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky na smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1084 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1750 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
85 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
850 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 168,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme. |
2 | Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme. |
4 | Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr. |